This version uses more spices, has better flavor, and is much easier to put together. And, it’s a lot less work than you may think. Layer the bottom of a small (6 inches or so) baking dish with half the eggplant. Moussaka légère (sans béchamel) Moussaka légère (sans béchamel) Plat. I’ve now used up the eggplant and the can of tomatoes. The trouble with cooking for one sometimes is that even if you make one serving you still have more ingredients left. Just add eggplant, egg, and a pita. Heat a little oil in a pan and saute the mince, onions, carrots and peppers. Cinnamon and nutmeg, a touch of garlic and onion, tender eggplant, and tomatoes make a rich, delicious moussaka without the heavy bechamel sauce. Moussaka légère sans béchamel. Braise them in the olive oil. Then arrange the remaining eggplant on top. Your email address will not be published. L'essayer, c'est l'adopter! I just love moussaka, but the traditional version is just too much work for one serving. Moussaka légère et rapide sans béchamel. Then, put the baking dish in the fridge, and cook it when you’re ready. Pour conserver l'annotation de cette recette, vous devez également la sauver dans votre carnet. : découvrez les ingrédients, ustensiles et étapes de préparation Peel the potatoes and cut them into thin slices. Sauvegarder et Ajouter à ma liste de courses You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. If the top is browning too quickly, cover it with a piece of kitchen foil. Découvrez la recette de Moussaka légère sans béchamel à faire en 45 minutes. Fewer calories, fat and carbs; more veggies and more taste => this light and easy moussaka recipe with cauliflower bechamel … Put the dish in the toaster oven and bake for 15-20 minutes. Spread the sliced eggplant on a cutting board and sprinkle it with kosher salt. Cette moussaka light au boeuf haché et sans béchamel est un peu différente de la moussaka traditionnelle. I use this dish all the time. La vraie moussaka est préparée sans béchamel c’est plutôt une sauce blanche à base de yaourt et de fromage. This will ensure the moussaka … Lavez les aubergines, enlevez leur pédoncule, et coupez-les en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). Drain from the oil and arrange in a deep tray. Arrêter le feu quand la béchamel épaissit. However, a little menu planning can go a long way toward fixing that problem. Instead of spending hours in the kitchen, you can have dinner ready in about an hour. 4 parts. Accueil > Recettes > plat principal > plat unique > moussaka > Moussaka légère sans béchamel ! Allow to cook for 45mins before cutting. La béchamel: Dans une casserole, mettre la Maïzena puis ajouter progressivement le lait et le demi cube sans cesser de mélanger. And since it’s pretty, you don’t need an extra serving dish (one less thing to wash). It’s really just a delicious and creamy bechamel sauce and all you can taste is the parmesan, with a hint of garlic. Just take the dish out about fifteen or twenty minutes in advance so that it isn’t ice cold when you put it in the oven. Too much work and too many pots and pans to clean up. Réserver. Une recette de Moussaka sans béchamel… qui permet de mieux maîtriser la teneur en glucide. There are more recipes at the bottom of the post to help with the beef. Cook for 10 minutes until the meat is browned. [CDATA[*/#mc_embed_signup{background:#fff;clear:left;font:14px Noto Sans}
/*]]>*/, Single Serving Chef ● Delicious food for one person. Ingrédients pour 4 personnes de Moussaka légère sans béchamel : Moussaka 'light' Une version de la moussaka légère et goûteuse ! HIC Square Baking Dish . h4{color:#000}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-bordered li:before, It’s great for mini-moussaka (like this recipe), mac and cheese, peach crumble, triple chocolate cake, brownies, or ginger pear bread. Salt them. Je me suis inspirée de nombreuses recettes lues dans Marmiton et j'ai contourné la difficulté de la béchamel grâce au fromage blanc... Votre navigateur ne peut pas afficher ce tag vidéo. It’s sort of a cinnamony, clove, nutmeg taste. Add the cooked meat mixture on top. Allspice is great for moussaka, and indispensable for meatballs, pies (pumpkin season is coming! Now add the ground beef or lamb, the tomatoes, and the spices. I have had this dish at Greek restaurants, but it never tastes quite like it’s supposed to, and if you try the Middle Eastern versions, they skip the béchamel altogether! Ce plat se mange chaud ou tiède avec une belle salade verte. It’s great for mini-moussaka (like this recipe), mac and cheese, peach crumble, triple chocolate cake, brownies, or ginger pear bread. This recipe is also a product of a bit of advance planning. Like nutmeg, cinnamon, ginger, and cloves it’s one of those warm/spicy ingredients that can add a little kick or a savory flavor depending on how you use it. Vegetarian Eggplant Sandwich for One Person. You could even make quiche or a mini-meatloaf in it. Retrouvez Marmiton où que vous soyez en téléchargeant l'application, Tous droits réservés Marmiton.org - 1999-2020, Recrutement ● Mentions légales ● Conditions Générales d'Utilisation ● Vos questions ● FAQ ● Contact ● Politique de protection des données personnelles ● Politique de confidentialité ● Préférences cookies, Pour des milliers de cocktails : 1001cocktails.com, Selon nos informations, cette recette est compatible avec le régime suivant : sans gluten. The dish goes in the oven, the microwave, or the broiler and it’s dishwasher safe too. Preheat the broiler. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir, Politique de protection des données personnelles. 15 min. Ajouter au lait (c'est une béchamel sans beurre....). Add the garlic and cook another minute. La béchamel ( allégée) Dans une petite casserole sur feu doux, faire blondir les 10 g de beurre, ajouter la maïzena et mélanger pour obtenir un appareil homogène. On est pas loin de la recette originale de la Moussaka grecque qui selon mes sources peut dans certains cas contenir des pommes de terre. First salt and fry the eggplant (or broil if you’d prefer), then cook the onion and garlic, add the meat, tomatoes, and seasoning, layer it all together and bake it. Découvrez la recette de Moussaka, une recette légère sans béchamel, mais toujours aussi savoureuse. 16 sept. 2013 - La moussaka version allégée, sans béchamel et d'une rapidité et facilité déconcertante ! a{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-width:1px}#zrdn-recipe-container{border-color:#000}#zrdn-recipe-container{border-radius:0px}. Je vous conseille à tous de l'essayer, chez nous elle a été très appréciée car elle est vraiment savoureuse. Recette Moussaka légère sans béchamel ! Préparer les aubergines : 2 tranchées dans la longueur et les autres en petits dés. C'est la meilleure manière de ne rater aucun numéro, de faire des économies et de se régaler tous les deux mois :) En plus vous aurez accès à la version numérique pour lire vraiment partout. Vous ne pouvez pas ajouter de commentaire à cette recette car vous l'avez déjà commentée, Vous ne pouvez pas commenter votre propre recette. Add the potatoes, tomato juice and spices. #chocolat Ajouter à mon panier. Cuisiner de saison, c'est facile avec 750g ! #zrdn-recipe-container ul.zrdn-counter li:before{color:#f37226}#zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item a, #zrdn-recipe-container .zrdn-tag-item{color:#f37226}#zrdn-recipe-container{border-style:dotted}#zrdn-recipe-container Les laisser un peu égoutter en préparant la suite. 30 min. La meilleure recette d'On recycle le gigot : comme une moussaka, avec ou sans béchamel! Dès que la béchamel … Sauvegarder et Ajouter à mon panier Add chicken; cook 5 minutes or until browned. Découper les aubergines en rondelles (sans les peler), les faire cuire à la vapeur 7-10 minutes. Si on veut vraiment rester dans l’authenticité, pour cuisiner la moussaka grecque traditionnelle, Il faut s’y prendre à l’avance et commencer la préparation dès le matin pour une dégustation le soir. Bake for 30-40 mins or until the bechamel is golden and firm. Spread the béchamel sauce over the meat and sprinkle the cheese on top. Eggplant that’s so soft it practically melts in your mouth. solid #f37226;color:#f37226}#zrdn-recipe-container ol.zrdn-solid li:before, Version papier ou numérique, à vous de choisir ! My cousin made this for me eons ago and I’ve been hooked ever since. I use this dish all the time. 5.0/5 (1 vote), 1 Commentaires. Laver les aubergines, ôter les pédoncules, les couper en tranches dans le sens de la longueur (1 cm d'épaisseur). Many of the recipes I saw required first making a tomato sauce, then a meat mixture, then the eggplant, and finally assembling the entire thing together. Then rinse the salt off and pat dry. Or, make it all ahead of time, up to the point of putting it in the oven. Finally, spread the béchamel on top evenly. OFFRE ABO Magazine : 1 an (6 numéros) + 1 sac à pain en coton à 19,90 € à découvrir ... Délayer de la Maïzena dans un peu de lait. This blog earns money from affiliate links. A classic Italian favorite featuring tender eggplant, a rich tomato sauce, and gooey, melted mozzarella. Cooking Light this link opens in a new tab; (adsbygoogle=window.adsbygoogle||[]).push({}); #zrdn-recipe-container{background-color:rgba(0,0,0,0)}#zrdn-recipe-container{border-color:#000}#zrdn-recipe-container, #zrdn-recipe-container h2, #zrdn-recipe-container h3, #zrdn-recipe-container Add eggplant, bell pepper, onion, thyme, and garlic; cook 6 minutes. / Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Moussaka (Baked Gggplants and Beef with Bechamel Sauce) Sometimes known as mousakas, musaka or musakka, this dish of eggplants and meat is found in Turkey, Hungary, the Balkans and across the Eastern Mediterranean. Du riz, de la semoule ou de la polenta accompagnent bien ce plat. Huiler un plat allant au four, parsemer le fond de 2 cuillères à soupe de chapelure pour absorber l'huile des aubergines. Let the onion cook for five minutes on medium-low heat, until it softens and the fragrance starts to waft through your kitchen. 6. Il … 2. For example, this recipe uses the rest of the eggplant from rosemary olive oil broiled eggplant and the remaining crushed tomatoes from tomato artichoke pasta sauce recipe from two weeks ago. Pour vous rapprocher de l’originale vous pouvez toujours réaliser une vraie béchamel , cuire vos aubergines dans une poêle à l’huile et ajouter quelques couches de pommes de terre. Back to the drawing board! Moussaka très légère, sans béchamel. There’s Middle Eastern flavor from spicy/warm cinnamon and nutmeg, the bite of garlic and onion, tender eggplant, and tomatoes. Étaler comme vous pouvez le fromage blanc (dans tous les cas, il s'étale tout seul durant la cuisson). À accompagner de salade verte pour le supplément fraîcheur. Recette Moussaka sans béchamel. Nos recettes, #Gratin Dauphinois Recette Moussaka 'light' : découvrez les ingrédients, ustensiles et étapes de préparation. Make a quick salad or some rice and you have dinner. The whole thing is then covered in a thick layer of bechamel sauce. 4 votes. Published 27 août 2018 at 1500 × 2250 in Moussaka légère sans béchamel Laisser un commentaire Annuler la réponse Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les badigeonner d'huile d'olive au pinceau, saler, poivrer. My way is easier. Ajouter la sauce tomate, la coriandre, l'ail écrasé et le persil, saler. #Gateau au yaourt If you buy something through a link, I will earn a commission. Spoon the bechamel on top and level. Allow the moussaka to set for an hour or so before cutting or else the slices will come out messy. Pan fry some almonds in olive oil and add that to the meat mixture in the pan, Top the moussaka with a mixture of yogurt, garlic cloves, olive oil, salt, and chopped cucumbers (sort of a tzatziki without the dill), Substitute potatoes or zucchini for the eggplant, Add some chopped green pepper to the meat mixture. Moussaka Without Bechamel Tools and Ingredients. Dans un faitout faire revenir les oignons avec dans une cuillère d'huile d'olive puis ajouter la viande. Your email address will not be published. Recouvrir de bolognaise, puis des tranches d'aubergine et verser enfin la béchamel. Le dîner parfait pour se réchauffer ! Heat 2T of the olive oil in a frying pan large enough to hold the eggplant in one layer. 1. Peel and cut the potatoes into cubes. 15 min. Heat olive oil in a large skillet over medium-high. la recette Moussaka légère sans béchamel ! Add the eggplant slices to the hot oil and cook for a minute on each side (it should be lightly colored, but not brown). Ingrédients pour 4 personnes - 800 grammes reste de gigot d'agneau - 3 aubergines - 1 bocal de concassée de tomates - 30 centilitres coulis de tomates - 1 oignon - 1 bouquet de basilic - 1 c. à soupe de cannelle moulue - 1 c. à café piment fort Verser dans le plat. La recette est pour 4 personnes, mais ce sont des grosses parts. La recette vient de Kaouther. J’ai déjà sur mon blog une recette de moussaka, et une recette de moussaka avec des pommes de terre, si vous souhaitez jeter un coup d’œil. Vous confirmez que cette photo n'est pas une photo de cuisine ou ne correspond pas à cette recette ? Bechamel sauce is made from flour, milk, and butter – three things I have to avoid due to my food sensitivities. A traditional Greek moussaka recipe is made of layers of greasy ground lamb and sliced eggplant sautéed in olive oil. Comme une moussaka, avec ou sans béchamel. facile. Repurpose Israeli salad and turn it into a full meal. 5 ou 0. Soyez le premier à ajouter une photo à cette recette ! Bake in a 160° C / 320° F fan oven (or 20° C / 70° F more for non fan) for about 40 minutes – until the top gets golden. Quick, slightly spicy, and served with a classic caprese salad of tomato, mozzarella, and basil. I had a recipe for a Jewish Eygptian version of moussaka without bechamel, (or messa’aa) but the first try needed more tweaking. You end up with several delicious meals, a lot less waste, and it’s far more budget friendly too. This dish only takes about 20 minutes to make. #poulet. Les cuire à la vapeur (8 min environ). Tuna Cannellini Bean Salad Recipe for One, Single Person Menu Planning Without Losing Your Mind or Budget, https://singleservingchef.com/moussaka-without-bechamel/, 12 thin slices eggplant (about half a small eggplant), generous grinding of pepper and salt to taste. Scrap the meat sauce over the vegetables and pat down and smooth making it into a firm mattress for the bechamel. Let sit for fifteen or twenty minutes. Préchauffer le four à 220°C (thermostat 7-8). Remove the eggplant, place on paper towels, and pat dry. Add the onion to the pan, and add the additional 1T of oil. #zrdn-recipe-container ul.zrdn-bordered li:before{border:2px Sprinkled with rosemary and topped with melted parmesan. Dans un plat à gratin, disposer les dés d'aubergine. Disposer les grandes tranches d'aubergines au fond du plat. Les placer sur une plaque de four, avec un papier de cuisson. You can make this either with ground lamb or ground beef (whichever you prefer).
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